Sådan undgår du problemer med kloakken

26 august 2021
Steffen Hansen

En kloak med problemer kan føre til mange efterfølgende problemer. Der kan komme ulækker lugt, der kan komme oversvømmelser ved regnvejr og meget mere. Men hvordan undgår man problemer med kloakken? Det lærer du mere om her i indlægget.

Få den renset

Hvis du har en kloak, som du har mistanke om er ved at blive stoppet, så kan det være en god idé at få den renset. Det kan være ved hjælp af en kloakspuling i Kulhuse, eller ved blot at ringe til en slamsuger, som kan fjerne blokaden. Begge dele er super løsninger, og kan hjælpe dig med problemerne, inden de tager til.

Hvis du ikke ønsker at hyre en professionel, så er der værktøj du kan bruge, så du manuelt kan fjerne en blokade. Dette er dog kun muligt, hvis blokaden sidder ved dækslet, da man ellers skal længere nede i systemet.

Undgå at smide alt i kloakken

I Danmark har vi et godt kloak system, men det kan desværre ikke holde til alt. Derfor skal man undgå at smide alt i en kloak, undgå at skylle ting ud, som ikke skal skylles ud, og undgå at smide fedtstof i vasken. Hvis man er kvinde og har den tid af måneden, så er det vigtigt, at man ikke skyller sit bind eller sin tampon ud. Begge disse kan suge rigtig meget vand til sig, og ende med at sidde fast i systemet.

Som mand, så skal man undgå at smide brugte kondomer i toilettet. Et kondom kan sætte sig fast og blive fyldt op med vand, så det til sidst blokerer hele kloak systemet.

Som hovedregel, så skal man blot bruge sund fornuft inden man smider noget ud. Hvis man gør dette, så er man godt stillet, og bør kunne tænke en ekstra gang, inden man smider det ene eller andet i kloakken. 

Flere Nyheder