Rens dine fliser miljøvenligt

08 juni 2020
Lotte Hindsberg

De fleste mennesker er i dag opmærksom på at det er vigtigt at benytte sig af en miljøvenlig løsning som ikke skader miljøet. Det gælder også når de er i haven eller når deres fliser trænger til at blive renset. Det kan både være for ukrudt, alger og flisepest.

Hvis du ikke selv har tid eller mulighed for at rense dine fliser eller hvis opgaven er lidt mere kompliceret, kan du vælge at få et firma til at rense dine fliser. Du kan f.eks. søge på fliserens i Nykøbing Falster, hvis du bor i det område. Vær opmærksom på at en højtrykspuler kan ødelægge dine fliser.

Rens dine fliser for ukrudt

Hvis du ønsker en miljøvenlig løsning skal du være klar til at bruge tid og knofedt på at fjerne ukrudtet. Du bør starte med at anskaffe dig det haveredskab der har en hård børste i den ene ende og en skarp syl. Derefter fjerner du ukrudtet i mellem fliserne og børster dem rene. Efterfølgende sikre du dig at det bliver svære for ukrudtet at komme igen ved at børste nyt sand ned i revnerne. 

Har du alger eller flisepest kan du samtidig bruge sandet til at børste det væk. Gør fliserne våde og strøg sand ud på fliserne og så børster du fliserne rene med en hård børste. Det skal ikke være den samme børste som du har brugt imellem fliserne. Den er for lille. Gentag processen, hvis du ikke har fået det hele væk første gang.

Er der mange alger, kan du med fordel benytte dig af algerens. Det kan købes i de fleste byggecentre. Husk at følge brugsanvisningen. Algerens fås også i en økologisk udgave.

Det er efterfølgende muligt at give fliserne en omgang algebehandling, der gør det svære for algerne at sætte sig fast i fremtiden.

Flere nyheder