Pas godt på dine øjne ved løsning af E bøger

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Pas godt på dine øjne ved løsning af E bøger

Ebøger er også en af de mere nyere opfindelser i den moderne tid, når man laver nedslag på skrivekunsten, hvor man kan sige, at det skrevne ord var én ting, så lavede man kopier; så kom der endnu et paradigmeskift, da man opfandt trykkekunsten for flere hundrede år siden – og nu er tiden så kommet til det næste kvantespring, der sker med lyd- og ebøger.

Frygten bliver næsten, at hele verden bliver digital, og man ikke længere har fysiske beviser for vores eksistens på jorden og i tiden, og de digitale midler forsvinder, men den dystopiske opfattelser hører en anden artikels indhold til.

Vi vil hellere fokusere på nuet og forklare dig, hvordan du passer bedst på dine øjne, når du skal læse e-bøger.

For man kan i og for sig sagtens se den tydelige forskel, der gør sig gældende med ebøger kontra fysiske bøger, for de fylder ikke så meget.

Desuden er de apparater, man bruger til at læse ebøger fra, ofte nogle, der er designede til dette, som man udelukkende bruger til at læse ebøger med, eller også kan man bruge en tablet til dette, der har et program indbygget, som gør læseoplevelsen mest muligt behagelig.

Men der er for stadig den forskel, at selvom en ebog på sine sider kan ligne en fysisk bog, når man kigger ned i den, så er det stadigvæk en digital gengivelse af en fysisk bog eller et manuskript, der er skrevet på computer eller i hånden.

Derfor skal man gøre sig sine forholdsregler med denne forholdsvis nye opfindelse, når man skal til at læse i den.

Man skal sørge for, at lyset er skruet godt nok op på ens afspiller, uden det skinner for meget i øjnene.

Sid helst ikke udenfor for længe i kontrasten til mørket i det kunstige lys og læse, og husk at bruge dine læsebriller, hvis du har sådan nogle.

Flere nyheder