Kontakt en boligadvokat før du køber hus eller lejlighed

16 februar 2019
Astrid Pedersen
Kontakt en boligadvokat før du køber hus eller lejlighed

Hvert år gennemføres i tusindvis af bolighandler over hele Danmark. Tusindvis af boliger skifter dermed hænder, og i de fleste tilfælde går det uden problemer. Mange danskere har nemlig fået øjnene op for vigtigheden af som boligkøber at sikre sig imod de mange faldgruber, som findes i den jungle, der udgør det danske boligmarked i dag. Dette gøres mest effektivt ved hjælp af en dygtig boligadvokat.

Hvorfor skal jeg benytte mig af en boligadvokat, når jeg skal købe hus eller lejlighed?

Boligkøbet er nok den største investering, du kan komme ud for i løbet af din tilværelse. De færreste er i stand til at betale deres bolig kontant, og må derfor sætte sig i gæld til bank og realkredit institut for at få råd til at anskaffe en ejerbolig. Og selve købsprisen er ikke engang det, der udgør den største forhindring. En bolig handles ikke på samme måde som eksempelvis en bil – der er mange procedurer forbundet hermed, og du får svært ved bare at sælge boligen igen, hvis du skulle fortryde inden for kort tid uden at lide et betragteligt tab på den.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at denne store beslutning også er den rigtige. Og det gør du bedst ved at lade dig vejlede af en kompetence på området, nemlig en boligadvokat. I en boligkøbs situation er der to parter: Køber og sælger. Og så er der ejendomsmægleren, som ideelt set burde være upartisk (ordet ”mægler” indgår trods alt i stillingsbetegnelsen). Det er han eller hun bare ikke. Mægler vil typisk være på sælgers side – det er trods alt solgte boliger, som giver vedkommende brød på bordet.

En boligadvokat kan fungere som modvægt til mægler, og sørge for, at du navigerer sikkert og trygt igennem bolighandlen, og ikke risikerer at opleve grimme overraskelser i forbindelse dermed. Læs mere på eboligadvokat.dk

Flere nyheder