Inviter insekter på hotel i din have

25 august 2020
Heidi Kirkebække

Vil du gerne have en sund økobalance i din have og samtidig gøre noget godt for naturen generelt? Så skulle du tage at købe et insekthotel. De findes i alverdens varianter, og du kan med garanti også finde et, som vil passe godt ind i din have. 

Hvad er et insekthotel?

Et insekthotel er – som navnet antyder – et sted, hvor insekter kan bo. Faktisk kunne man lige så godt kalde det et insektbo eller et insekthus. Insekthoteller hjælper vigtige insektarter til at overleve, så de ikke forsvinder helt fra vores natur.

I et godt insekthotel er der plads og de helt rigtige betingelser til insekters æg og larver. Bier, sommerfugle, regnorme, mariehøns og biller er nogle af de vigtige insekter, som kan have stor gavn af et insekthotel.

Insekthoteller kan for eksempel være lavet af hule bambusrør, grene fra hyld, brombær, hindbær, hortensia, løvtræ som bøg og ask, rosengrene, ler, sand og hønsenet. Og så er det i øvrigt vigtigt, at man hverken maler eller lakerer sine insekthoteller, for det kan være farligt for insekterne. 

Udover at gøre noget virkelig godt for naturen og insektarternes muligheder for at overleve, kan insekthoteller også være en både sjov og spændende installation at have. Både børn og voksne kan have stor fornøjelse af at følge livets gang på hotellet, efterhånden som flere og flere små gæster flytter ind og nyder tilværelsen i haven.

Forskellige dyr vælger forskellige hoteller

Der er forskel på, hvad de forskellige insekter har brug for, og hvor de typisk vil vælge at bo. Derfor kan det en være en god idé at researche en smule, før man kaster sig ud i livet som hotelejer. 

Hvis man for eksempel ønsker sig flere sommerfugle i sin have, skal man sørge for at have insekthoteller med små gemmesteder og hulrum i. Her kan man nemlig være heldig at både Citronsommerfugl, Dagpåfugleøje og Nældens Takvinge kravler ind for at overvintre.

Flere Nyheder