Hvad vil du have af nyt tag?

04 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad vil du have af nyt tag?

Der er rigtig mange forskellige materialer, man kan vælge imellem, når man gerne vil have lagt et nyt tag.

Man kan som det mest klassiske eksempel jo vælge at få lagt det samme slags tag, som man havde før, men som nu bare står stærkere frem i farverne – måske med en anden nuance eller helt anden farve – og som isolerer meget bedre end det gamle materiale.

Materialet kan også være tagsten, som nok er det mest velkendte af tagtyper, man ser omkring sig i det danske land på tagene, og det er især den røde farve, der er at foretrække her.

Disse tagsten kan komme i forskellige former og størrelser, der passer til mange forskellige former for tage.

En anden tagtype, der især var populær for mange hundrede år siden, og som man stadig oplever på gamle gårde i sær i provinsen, er stråtækte tag, som oftest er at finde på bindingsværkshuse, som er den originale form for tage, den slags havde på sig.

Det er en af de tagmetoder, som har overlevet fra gamle dage, som man stadigvæk ser benyttet og brugt af flere.

Problemet med denne typer af tage er, at det kræver sit håndværk fra en tagmand at kunne lægge korrekt, det er dyrt at få udført, det er dyrt at forsikre, og så er det – relateret til det sidste – noget af en brandfælde, der hurtigt kan brede sig til andre bygninger og resten af huset.

Dog kan man også være at få lavet et klassisk tag med for eksempel de nævnte tagsten og så sætte solpaneler ovenpå, så man udover det nyt tag også får lavet solenergi ud af det.

Det kunne være en metode til på længere sigt at hente de penge ind, som man brugte på taget i sin tid, så det i længden kan svare sig på flere parametre at få lagt et nyt tag.

Flere nyheder