Hvad er en kvartalsdranker? Få svaret her

31 maj 2021
Astrid Pedersen

Måske har du hørt udtrykket kvartalsdranker og tænkt, at det nok er en person som tager på druk en gang i kvartalet. Dette kan betegnelsen da også godt antyde. Men faktisk er essensen af det at være kvartalsdranker langt mere dyster og ildevarslende.

Måden hvorpå en kvartalsdranker udlever sine drukture på indikerer nemlig disposition for et varigt – og farligt alkoholmisbrug. Og derfor bør du være på vagt over for mennesker i din familie eller nære omgangskreds som udviser tegn på at være kvartalsdrankere.

Hvad er en kvartalsdranker?

Det kan muligvis godt være svært at skelne en kvartalsdranker fra andre som lige er ude og vifte med ørerne. Men hvis du kigger godt efter vil du opdage at nogle mennesker går lidt mere voldsomt til den end andre. En kvartalsdranker vil typisk ikke have nogen mekanisme som siger stop.

Vedkommende vil kunne indtage langt større mængder af alkohol end de andre til festen – og vil først standse sit indtag når han eller hun går i brædderne. Denne adfærd tyder på manglen på evne til at styre alkohol forbruget, samt en vis afhængighed. Og derfor vil en kvartalsdranker være særligt udsat for at udvikle decideret behandlings krævende alkoholisme.

Hvordan kan jeg hjælpe en kvartalsdranker?

Måden hvorpå du bedst kan hjælpe en kvartalsdranker er at tage en snak med vedkommende i de perioder hvor han eller hun er ædru og afholdende.

Du bør netop vente med at udtrykke din bekymring til den tørlagte periode – man kan nemlig ikke trænge igennem til en påvirket alkoholiker. Du kan med stor fordel få flere i omgangskredsen med på idéen og lave det der kaldes en intervention. På den måde vil det blive lettere for den misbrugsramte at se at han eller hun rent faktisk har et problem som måske kræver terapi.

Få mere at vide om kvartalsdrankere på behandlingscentersoebypark.dk.

Flere Nyheder