Fuldend dine vægge med spartling

23 februar 2020
Mette Nielsen
Fuldend dine vægge med spartling

Hvis du gerne vil have et rum til at stå fuldstændig knivskarpt og moderne, så kommer du langt, hvis du laver en god base med spartling af dine vægge og efterfølgende maling. Det kan være en både tidskrævende og svær proces, men når først du er i mål, er det hele besværet værd. Du kan også med fordel betale dig fra arbejdet og på den måde undgå at gøre noget forkert undervejs.

Intet er så flot som vægge, der er nymalede og står helt rene og flotte. En smuk flade er guld værd for et rum og den indretning, der skal laves i rummet. Det er derfor en god idé at kigge på dine vægge, før du begynder at male dem. Hvordan er fladen og hvordan ser den ud?

Har du et gammelt tapet på, der buler og er ude at trit med tiden? Er væggene skæve eller fyldt med gamle sømhuller eller ser de bare uens ud, jamen så skal du måske gøre noget forarbejde, før du maler dem.


Spartling giver ensartet overflade
Hvis dine vægge er skæve, slidte og ru, så kan det være en mulighed for dig at spartle dem, inden du maler. Måske skal du hive gammel tapet ned og spartle væggene op på ny. På den måde får du det bedste resultat ud af din maling, selvom det er hårdt arbejde.

Det kan virke som et uoverskueligt projekt, hvis du både skal male og spartle dine vægge. Men heldigvis kan du få en professionel til at stå for spartling af dine vægge. En erfaren maler ved præcis, hvordan det bedst og nemmest gøres, og spartling af vægge er et omstændigt arbejde. Det skal helst gøres korrekt og man må gerne være lidt perfektionistisk omkring det, for ellers ses fejlene nemt bagefter, og det er jo synd.

Til slut kan du selv male dine vægge eller få maleren til det, nu han allerede er i gang. 

Flere nyheder