Få et flot og lyst gulv med en gulvafhøvling

17 maj 2020
Astrid Pedersen

Er dit trægulv grimt at se på – for eksempel slidt i lakken eller bulet efter en fugt skade? Så bør du overveje at kontakte dit lokale gulvfirma, som kan få det pænt igen ved en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Hvornår har mit gulv brug for en gulvafhøvling?

Hvis dit trægulv udelukkende lider under overfladiske skønhedspletter fra almindelig dagligdags slid, er der som regel ingen grund til en gulvafhøvling.

Blandt denne type skader tæller pletter fra spildte væsker, som er suget ind i træværkets overfladiske fibre, samt misfarvninger fra solfalming. Nedtrådt støv og snavs, som har dannet grimme, gråligt matte slidspor, sorterer også under kategorien af slitage som kan fjernes med en gulvafslibning. Og endelig vil mindre ridser og skrammer samt splinter, som er dannet i den indtørrede overflade, også blive udjævnet ved en grundig afslibning af gulv.

Det er først når trægulvet har lidt graverende skade, at en gulvafslibning er relevant. Det kan for eksempel være at der er store niveau forskelle i gulvet, som følge af en vandskade som har ført til at træværket er svulmet op og derved har forskubbet sig.

Der kan også være opstået dybe revner i gulvets brædder, lameller eller parketter, eller svære skrammer i overfladen, som kun kan udlignes ved hjælp af en gulvafhøvling. Endelig egne gulvafhøvling sig til gulve, som er belagt med et tykt lag lak eller fernis, som skal fjernes for at give plads til en anden behandling.

Hvem kan hjælpe mig med en professionel gulvafhøvling?

Du bør aldrig selv foretage en gulvafhøvling, da du kan risikere at forårsage store skader på gulvet. I stedet kan du med fordel kontakte DBF Gulvservice hvis du er bosiddende på Sjælland. DBF Gulvservice har over tyve års erfaring med behandling af trægulve, og kan med sikkerhed hjælpe dog med at få dit trægulv pænt igen.

Læs mere på dbf-gulvservice.dk

Flere nyheder