Få dit flotte smil igen med en kunstig tandkrone

22 januar 2021
Astrid Pedersen

Er en af dine tænder så ødelagte, at du overvejer at få den trukket ud? Så bør du tøve en kende. Du kan nemlig med stor fordel lade en dygtig tandlæge tage tanden i grundigt øjesyn. Det kan nemlig sandsynligvis godt lade sig gøre at bevare dele af tanden, og blot erstatte den synlige del af tanden, den såkaldte tandkrone, med en kunstig én af slagsen.

Hvorfor få lavet en kunstig tandkrone?

Der kan være mange gode grunde til at få udfærdiget en kunstig tandkrone. Det kan for eksempel være at en af dine fortænder er rodbehandlet og som følge heraf har fået en mørkere nuance end de andre tænder. Dette kan virke æstetisk og kosmetisk generende. Og her vil en tandlæge kunne hjælpe dig med en kunstig tandkrone som i farve såvel som facon matcher de øvrige tænder i din mund.

Der kan i forbindelse med syre angreb på tænderne ske det at emalje såvel som tandens kerne beskadiges i en grad så at det ikke kan forsvares at reparere tanden med en fyldning eller med en lapning. Her vil tandlægen sandsynligvis foreslå en kunstig tandkrone som erstatning for den beskadigede naturlige krone.

Det kræver selvfølgelig at tandens rod er af en sådan beskaffenhed at det kan lade sig gøre at montere en kunstig tandkrone. I modsat fald vil din tandlæge bede dig overveje et tandimplantat, som erstatter hele tanden. Isættelse af tandimplantat er en noget dyrere og mere omstændelig procedure som involverer fjernele af hele tanden med rod, kerne og krone. Og derfor er en kunstig tandkrone monteret på tandens naturlige rod at foretrække hvis dette kan lade sig gøre.

Hvor kan jeg få lavet en kunstig tandkrone i Århus?

Hos Tandlægerne på Stjernepladsen, som er blandt de ældste og mest velrenommerede tandlæger i Århus, kan du få hjælp til kunstig tandkrone – læs mere på https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/ 

Flere Nyheder