Er det altid relevant at benytte sig af en gulvafhøvling?

26 juni 2020
Anders Lundtang Hansen

Nu skal du høre, hvordan det lige er med en gulvafhøvling.

Du kan nok godt høre, at det lyder mere groft, end hvis der er tale om en gulvafslibning og især med en letslibning, og sådan er situationen da også i dette tilfælde, når man skal shine gulve op eller reparere dem.

Groft sagt benytter man sig af en gulvafhøvling, fordi man kan se, at der er så meget slitage på et gulv, at man er nødt til at komme ned til starten på problemet ved at høvle dertil og eventuelt ordne det på anden måde, før man kan benytte at slibe det ned, så det tager sig pænt ud igen.

Den slags tilfælde ser man ofte med gulve, hvor der er sket ulykker, eller gulvene af træ bare er blevet så misligeholdt gennem så mange år, at biller, råd med videre har fået lov til at tage sig sin naturlige gang på træet, som ikke er til ens fordel.

Det kan da også være, at man har købt en gammel bolig, som har været til salg længe, eller som netop er blevet slået op som et håndværkertilbud, hvor man er nødt til at forberede sig på, at en gulvafhøvling er nødvendig, før man begynder på en gulvafslibning.

Som du nok kan læse dig til, så skal man i de tilfælde bruge en gulvafhøvling, inden man benytter sig af en gulvafslibning, og det er da også den korrekte fremgangsmetode i langt de fleste tilfælde.

Men man kan ikke sige, at den altid er nødvendig. For man kan sagtens falde over nogle gulve, som ikke er blevet taget af længe, men som sådan stadig er velholdte, hvorfor man kan nøjes med at slibe dem ned.

Desuden vil en gulvafhøvling af gode grunde fjerne dele af gulvet langsomt mere, end hvad en gulvafslibning gør, så der er en begrænset tid, hvori man kan blive ved med at høvle et gulv ned, før det vil være slidt helt tyndt og ubrugeligt.

Læs mere om emnet her: https://gulvafslibning-priser.dk/gulvafhoevling/ 

 

Flere nyheder