Det vigtigste jagtudstyr til fuglejagten

17 februar 2021
Sara Mortensen

Når du skal afsted på fuglejagt, så er der en del jagtudstyr, der skal pakkes. Man kan hurtigt komme til at overse noget åbenlyst, men vigtigt jagtudstyr undervejs. Læs med her og find ud af, om du alligevel skal gennemgå rygsækken for jagtudstyr en gang mere.  

Jagtudstyr dækker bredt, og du kan heldigvis bruge meget af det samme jagtudstyr til mange forskellige jagtformer. Fordi der er en del jagtudstyr, der skal pakkes til en jagt, så kan det være en fordel at tjekke op til flere gange, om man nu har fået pakket det hele.

Det er rigtig ærgerligt, og næsten en jægers værste mareridt, at befinde sig midt ude på en jagt og opdage, at man mangler noget vigtigt jagtudstyr. Det kan ødelægge en helt jagt, og derfor går mange jægere op i, at dobbelttjekke rygsækken inden afgang. 

Du skal kunne camouflere dig i naturen

Noget af det vigtigste jagtudstyr, er rent faktisk jagtbeklædningen. Det er altafgørende, at du så vidt muligt kan gå i ét med naturen. Du skal kunne narre fjenden og ikke være for opsigtsvækkende i naturens farver.

Derfor skal du få pakket både jakke, bukser, støvler og hovedbeklædning, som alt sammen er i naturens farver. På de fleste forskellige jagtformer, skal man være svær at spotte, så man ikke skræmmer byttet væk. Derfor finder man også oftest jagtbeklædning i de her grønne, brune og bare generelt mørke farver, fordi det nemt falder sammen med naturens farver. 

Pas på din hørelse med høreværn

Noget andet jagtudstyr, som mange også kan glemme i farten, er et par gode høreværn. Du skal sørge for, at beskytte din hørelse bedst muligt. Hvis du glemmer dit høreværn, og din hørelse bliver beskadiget af et skud, så er der ingen vej tilbage.

Det er derfor super vigtigt, at du huske et godt par høreværn. Du kan både købe helt almindelige høreværn, og så kan du købe høreværn, hvor du kan isolere lyden, som du vil. Du kan altså beholde dine høreværn på, men stadig tale med dine kammerater undervejs. 

Flere Nyheder