Brugt bil – overvej en brugtbiltest

11 september 2020
Camilla Skøtt

At købe en brugt bil kan føles som at spille hasard med sine penge. Hvad får du egentlig med hjem, og er der skjulte fejl og mangler, som du ikke har opdaget?

Hvis man ikke er bilkender, ja måske endda mekaniker, kan det være svært at købe en brugt bil på egen hånd. Hvad skal man egentlig kigge efter, og betyder den lyd, man kan høre, noget særligt? Uanset om du køber din bil hos en privatperson eller hos en brugtvognsforhandler, kan du med fordel overveje en brugtbiltest, inden du køber den.

Brugtbiltest kan du få lavet hos dit lokale værksted, eller du kan benytte en organisation som FDM, der har lang erfaring med at rådgive indenfor køb af brugte biler.

Hvorfor er en brugtbiltest en god idé?

Spørger du FDM, er der mange gode grunde til at få tjekket din bil godt igennem, inden du køber den. Blandt andet det faktum, at organisationen i 2017 i gennemsnit fandt 6,2 fejl pr. bil.

En brugtbiltest er en gennemgribende test, hvor alle væsentlige dele af bilen undersøges, og der kan være mange penge at hente for dig. Når du ved, om der er fejl på bilen, kan du nemlig gå i forhandling med sælger. I kan blive enige om, at sælger udbedrer fejlene, eller måske kan du få et nedslag i prisen.

Har du fundet din drømmebil, og vil du gerne købe den uanset fejl (men med mulighed for forhandling på grund af fejl), kan du bede sælger om at lave en slutseddel med forbehold for at den kan godkendes uden fejl hos et uvildigt værksted eller hos FDM. På den måde kan du reservere bilen, men hvis det viser sig, at der er for mange fejl, kan I diskutere, hvordan prisen så skal være i stedet – eller du kan finde en anden bil.

Flere Nyheder