Brug solcreme hele året rundt

19 juli 2020
Lykke Holzmann Søby

De fleste af os forstår vigtigheden af ​​at have solcreme på i sommermånederne for at undgå solskoldning og skader, men det burde faktisk være en forebyggende helbredsforanstaltning hele året rundt.
Brug altid solcreme, uanset din hudfarve.
Solcreme stammer fra det gamle Egypten, hvor der blev brugt risklid ekstrakt og jasmin til at beskytte huden mod solen. Kemikere opfandt den første kommercielle solcreme i 1936, og den er blevet forbedret siden da. Moderne solcreme er vandafvisende og til at finde i langt de fleste butikker og i mange skønhedsprodukter, såsom primere, foundations, serum og cremer.

Du bør altid have solcreme på, selv på overskyede dage. Op til 80 procent af solens stråler kan nemlig trænge igennem skyerne, så hvis du tror at det er ok at undgå solcreme på en overskyet dag, kan du tro om igen. Solcreme er vigtig vane, der bør opretholdes hele året, inklusiv i vintermånederne. Sne kan afspejle op til 80 procent af ultraviolette stråler, hvilket øger din risiko for solskader. Jo højere oppe du er, for eksempel på et bjerg på en skiferie, jo større er UV-eksponeringen, så solcreme er også afgørende for familiens skiferie.
Der er ingen grund til at være i tvivl: Brug altid solcreme!

Solcreme beskytter din hud mod UV-stråler. Fortyndingen og de efterfølgende huller i ​​ozonlaget har øget vores risiko for solskader fra skadelige UV-stråler. Solcreme blokerer disse stråler, hvilket i høj grad reducerer sandsynligheden for solskoldning og hudkræft. Se efter gode og anerkendte produkter med en SPF (solbeskyttelsesfaktor) på mindst 15 (nogle læger anbefaler intet under 30), og brug det hver eneste dag. For fuld dækning skal du smøre hele kroppen godt ind.

Solcreme mindsker risikoen for hudkræft: Hudkræft er den mest almindelige kræftform i den vestlige verden. Ved at anvende solcreme hver dag reducerer du din risiko for at få hudkræft i halvdelen.

Pas på dig selv i solen.

Flere nyheder